Najčitanije knjige u Gradskoj knjižnici i čitaonici Hvar u listopadu 2011.

 1.Tiha vjera u anđele / Ellory R.J.

Neposredno prije početka Drugog svjetskog rata u provincijskom američkom gradiću Augusta Falls (Georgia) dvanaestogodišnji Joseph Vaughan, suočen s iznenadnom smrću oca, počinje vjerovati u anđele. Sjenu na njegovo odrastanje baca i serija okrutnih ubojstava djevojčica, koja su se počela događati u okrugu.
Joseph je odlučio pronaći ubojicu, ali je, unatoč paralelnoj istrazi koju vodi sa školskim prijateljima, bespomoćan. Deset godina poslije jedan od njegovih susjeda počini samoubojstvo, a među njegovim stvarima pronađeni su i predmeti žrtava. Ubojstva prestaju, policijska je istraga prekinuta, a noćna mora završena. No ne i za Josepha. Što je stariji, sve je opsjednutiji zločinima iz prošlosti i sve uvjereniji daje pravi ubojica još na slobodi.
Kada se i u New Yorku, gradu u koji se Joseph doselio kako bi potisnuo svoju traumatičnu prošlost, dogodi zločin nalik onima iz njegova djetinjstva, Joseph shvaća da se tajna ubojičina identiteta skriva negdje u njegovoj vlastitoj prošlosti.
Tiha vjera u anđele jedna je od najuspješnijih Elloryjevih knjiga; prodana je u više od 300.000 primjeraka, a dugo je bila britanski bestseler. Knjiga je prevedena na 24 jezika, a prema njoj će oskarovac Olivier Dahan (režija za La Vie En Rose, 2007.) uskoro početi snimati i igrani film.

2. Sjena vjetra /Ruiz Zafon Carlos
3. Tajna džema od malina / Zaimović Karim
4. Krivotvorina / Archer Jeffrey
5. Biosupruga / Viewegh Michal

« Povratak na zanimljivosti | Napisano 05.12.2011