NAJČITANJIJE KNJIGE U GRADSKOJ KNJIŽNICI I ČITAONICAI HVAR U TRAVNJU 2012.

NAJČITANJIJE KNJIGE U GRADSKOJ KNJIŽNICI I ČITAONICAI HVAR U TRAVNJU 2012.1.Kolači, torte i druge slastice/Svatava Poncova

U ovoj bogato opremljenoj kuharici naći ćete upute za spravljanje jednostavnih ukusnih i jeftinih kolača i slastica, ali i složenije i financijski zahtjevnije recepte. Željeli bismo da se ova ilustrirana kuharica svidi ne samo ženama koje u spravljanju slastica nemaju iskustva, nego da postane inspiracija i onim domaćicama koje ga imaju te da im priprema kolača, torta i ostalih slatkih vragolija postane istinsko zadovoljstvo. Spravljanje kolača podložno je promjenama, a od vremena naših baka do danas, promijenio se i pogled žena na pripremu i konzumaciju slatkiša.
Žene više nisu spremne provoditi sve svoje slobodno vrijeme u kuhinji, u spravljanju složenih i kaloričnih kolača. Zbog toga je pri pisanju ove knjige vođena briga o svim zahtjevima koje moderna domaćica očekuje od moderne kuharice. U njoj ima mnogo iskušanih recepata za kolače, proslave tradicionalnih praznika kao što su Nova godina, Božić ili Uskrs i druge svečane prigode.

2.Brazil u 77 priča : putovanja&antiputovanja / Robert Pauletić

3.Sjećanja jedne gejše/ Arthur Golden

4.Scarpetta:šesnaesti slučaj doktorice Kay Scarpetta/ Patricia Cornwell

5.Kalendar Maja /Zoran Ferić

« Povratak na zanimljivosti | Napisano 15.06.2012