NAJČITANIJE KNJIGE U GRADSKOJ KNJIŽNICI I ČITAONICI U SIJEČNJU 2012.

1.FALIŠ MI - 2. knjiga (jesen-ljeto) / Mani Gotovac

Godine 2010. objavljena je s golemim uspjehom prva knjiga autobiografskog romana Fališ mi Mani Gotovac, koja je donijela poglavlja Proljeće i Zima: u ovoj drugoj knjizi objavljujemo poglavlja Jesen i Ljeto. U Jeseni autorica govori o bolesti malodobne kćeri Ane, čiji je ishod tragičan. Pratimo bolnu i dramatičnu bitku za život djeteta, rasap obitelji, traumu majke, njezin psihički slom i nastojanje da se izvuče iz teške depresije...
U poglavlju Ljeto autorica govori o svojim kazališnim iskustvima, osobito o teatrima u kojima je bila ravnateljica (Teatar &TD), odnosno intendantica (HNK u Splitu i Rijeci). To je priča žene kojoj su teatar i spektakl u venama, koja se potpuno posvećuje svojim glumcima i kazališnoj magiji, možda i kao svojevrsnoj kompenzaciji za duboku osobnu, majčinsku traumu.
Susrećemo se i s nastavkom sudbinske ljubavne priče s Gorkim, započete u prvoj knjizi. Jer ljubav, u svim pojavnim oblicima kao erotizam žene i muškarca, kao materinstvo, kao zanesenost profesijom osnovni je smisao ljudske egzistencije, poručuje nam Mani Gotovac.

2.The strange case of Dr Jekyll and Mr Hyde / R.L. Stevenson
3.Zapisano u kostima / Simon Beckett
4.The Phantom of the Opera / Gaston Leroux
5.Zločin u malom gradu / Mark Gimanez

« Povratak na zanimljivosti | Napisano 03.02.2012